Perlumbaan Si Tikus

Perlumbaan Si Tikus

Perlumbaan si tikus. Orang putih sebut “a rat race”. Kat ceruk mana sekalipun, culture ni memang wujud dan tak kan hilang ditelan awan. Sebabnya mudah, manusia sekarang berkejaran untuk mencapai kejayaan. Ada yang menang perlumbaan guna cara baik dan ada...
Masih Berfikir

Masih Berfikir

Dah masuk bulan Mei, tetapi saya masih lagi berfikir. Fikir dan fikir dan fikir dan fikir… Malah, blog Shaiful dot com ini pun saya belum putuskan nak tulis pasal apa. Topik apa. Niche apa. Sekejap nak tulis pasal kerjaya, sekejap nak tulis pasal buat duit....
Pergi Main Jauh-Jauh

Pergi Main Jauh-Jauh

Kepada tuan puan, encik cik, tan sri puan sri, dato’ datin, yang tercampak sampai ke blog ini. Selamat datang diucapkan. Kalau tak suka dengan konten dalam blog ini. Sila pergi main jauh-jauh. Sebab, saya menulis kat sini mengikut akal fikiran seorang alien dan...